Εφαρμογές

Κύριες Εφαρμογές

Αυτές είναι οι κύριες εφαρμογές της επιστήμης του βιοσυντονισμού

Αλλεργίες

To BICOM OPTIMA είναι μία πιστοποιημένη ιατρική συσκευή τάξης IIa για τη διάγνωση και θεραπεία αλλεργιών.

Με τη συσκευή BICOM γίνεται ταυτοποίηση των αλλεργιογόνων ουσιών και απευαισθητοποίηση σε κάθε τύπο αλλεργίας, χρόνιας ή οξείας μορφής.

Η διάγνωση γίνεται με ενεργειακή μέθοδο, αναίμακτα και χωρίς “τσιμπίματα”. Τα αποτελέσματα είναι μεγάλης ακρίβειας ενώ η εφαρμογή έχει ποσοστά επιτυχίας πάνω από 90%.  

Η αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει τροφές (για τον εντοπισμό αλλεργίας ή δυσανεξίας), γύρη φυτών, ακάρεα, μύκητες, δήγμα εντόμων, απορρυπαντικά, συντηρητικά κι άλλες πρόσθετες ουσίες στις τροφές, φάρμακα, μέταλλα, ήλιο, κρύο, κ.α.

Η απευαισθητοποίηση για τις περισσότερες ουσίες απαιτεί 3-5 επαναλήψεις. Τα διαστήματα μεταξύ των εφαρμογών μπορεί να είναι 7 μέρες ή και περισσότερο.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία, από νεογέννητα έως υπερήλικες.

Εθισμοί

Η συσκευή BICOM χρησιμοποιείται για πάνω από 30 χρόνια στη διακοπή καπνίσματος αλλά και άλλων εθισμών, όπως το αλκοόλ, τα γλυκά και ο τζόγος. Στην πιο σύγχρονη εποχή εφαρμόζεται και για τον εθισμό στα βιντεοπαιχνίδια, ακόμα και για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα προγράμματα στοχεύουν στην απεξάρτηση, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την εναρμόνιση του νευρικού συστήματος και την χαλιναγώγηση της συνήθειας.

Η επιτυχία της μεθόδου στη διακοπή καπνίσματος έχει γίνει και βιβλίο,ενώ έχουν γίνει και αφιερώματα σε διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Συναισθηματική Εξισορρόπηση

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν στην εκδήλωση ψυχοσωματικών διαταραχών με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.

Ο τομέας των συναισθημάτων είναι από τις πιο χρήσιμες και συχνές εφαρμογές της συσκευής BICOM OPTIMA καθώς κάθε άτομο μπορεί να επωφεληθεί από την εναρμόνιση θυμού, φόβου, θλίψης, ενοχών, ανασφάλειας, αυτό-πεποίθησης, κ.ά.. Εκτός αυτού, υπάρχουν προγράμματα για την εξισορρόπηση τραυματικών εμπειριών, αρνητικών πεποιθήσεων, φοβιών, που βοηθούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Διαχείριση Στρες

Όλοι βιώνουμε άγχος, κάποιοι σε μεγαλύτερο και κάποιοι σε πιο μόνιμο βαθμό από άλλους. Εντούτοις, ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων χρειάζεται μια καλύτερη διαχείριση του άγχους και των στρεσογόνων καταστάσεων.

Η συσκευή Bicom προσφέρει προγράμματα που βοηθούν τον ασθενή να αντιμετωπίσει το άγχος με έναν πιο υγιή τρόπο.

Η εφαρμογή της μεθόδου οδηγεί σε μικρό χρονικό διάστημα (2-3 εφαρμογές)  στην βελτίωση της διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων καθώς και στην μείωση του ίδιου του άγχους.

Συμπτώματα όπως εξάψεις, εφιδρώσεις, αϋπνία ή κακή ποιότητα ύπνου, πονοκέφαλοι, μυϊκή ένταση, σφίξιμο γνάθων, τρίξιμο δοντιών, δυσκολία συγκέντρωσης, αίσθημα συνεχούς έντασης και εκνευρισμού, κριτική ή επιθετική συμπεριφορά, ευσυγκινησία εξομαλύνονται.

Πόνοι

Στη συσκευή BICOM OPTIMA υπάρχουν προγράμματα για κάθε είδος πόνου, είτε αυτός οφείλεται σε κάκωση, παλιό τραυματισμό, φλεγμονή, λοίμωξη, έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων ή καταπιεσμένα συναισθήματα.

Επιπλέον, δίνεται έμφαση στο ξεμπλοκάρισμα της ροής της ενέργειας στο σώμα, ειδικά στα σημεία όπου εκδηλώνονται συμπτώματα, καθώς και στο σύστημα των μεσημβρινών (σύμφωνα με την παράδοση της αρχαίας κινέζικης ιατρικής χωρίς, όμως, τη χρήση βελονών).

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή με τις πρώτες 2-3 εφαρμογές ακόμα κι όταν πρόκειται για χρόνια περιστατικά.

Μυοσκελετικά

Η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων της συσκευής BICOM OPTIMA στα μυοσκελετικά προβλήματα είναι άξια λόγου.

Καθώς δίνεται έμφαση στο ξεμπλοκάρισμα και την τόνωση της ροής της ενέργειας στους ιστούς που εμφανίζουν συμπτώματα, επιτυγχάνεται καλύτερη ανταπόκριση σε σύγκριση με τις κλασσικές μεθόδους φυσικοθεραπείας.

Οι συνηθέστερες παθήσεις που αντιμετωπίζονται είναι:

 • Αυχενικό σύνδρομο
 • Ισχιαλγία
 • Τενοντίτιδα
 • Περιαρθρίτιδα
 • Οστεοαρθρίτιδα
 • Πόνοι από τραυματισμούς
 • Αρθριτικοί / ρευματικοί πόνοι
 • Πόνοι μέσης / οσφυαλγία
 • Μυϊκοί πόνοι
 • «Ψύξη», «πιάσιμο»
 • Μυϊκές κράμπες
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Επικονδυλίτιδα του αγκώνα (tennis elbow)

Φλεγμονές

Η φλεγμονή είναι η φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ιούς, βακτήρια, κατεστραμμένα κύτταρα, και γενικότερα, επιβλαβή ερεθίσματα.

Η μέθοδος  BICOM βοηθάει στην αποκατάσταση της φλεγμονής και την ανάπλαση των κυττάρων.

Ανοσοποιητικό

Η τόνωση του ανοσοποιητικού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη θωράκιση του οργανισμού από το πλήθος των επιβαρυντικών παραγόντων με τους οποίους ερχόμαστε σε συνεχόμενη επαφή (ακτινοβολία, τοξίνες, συντηρητικά, βαρέα μέταλλα, χημικά, παθογόνοι μικροοργανισμοί, αλλεργιογόνα).

Η συσκευή BICOM OPTIMA έχει εξειδικευμένα προγράμματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την αποτοξίνωση του οργανισμού, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην μείωση των φλεγμονών και λοιμώξεων (οξέων, χρόνιων και επαναλαμβανόμενων).

Ορμονικό Σύστημα

Η συσκευή BICOM OPTIMA έχει πληθώρα προγραμμάτων τόσο για την εναρμόνιση του ορμονικού συστήματος γενικά αλλά και εξειδικευμένα για τον κάθε αδένα ξεχωριστά (υπόφυση, θυρεοειδής, πάγκρεας, επινεφρίδια, ωοθήκες, όρχεις, προστάτης, θύμος).

Η ενεργειακή τόνωση των αδένων έχει θετική επίδραση στη λειτουργία τους και την εξισορρόπηση της παραγωγής των ορμονών. Έτσι συμπτώματα όπως πόνοι περιόδου, κλιμακτηρικές διαταραχές, υπογονιμότητα, υποθυρεοειδισμός, φλεγμονές (θυρεοειδής, προστάτης, σάλπιγγες, κόλπος και τράχηλος) υποχωρούν.

Αδυνάτισμα

Η απώλεια βάρους με τη μέθοδο BICOM επιτυγχάνεται μέσα από την ταυτοποίηση και απευαισθητοποίηση τροφικών δυσανεξιών, την αποκατάσταση κι επαναρύθμιση της χλωρίδας του εντέρου, την χαλιναγώγηση εθισμού σε συγκεκριμένες τροφές, κι όπου χρειάζεται, την εναρμόνιση του ορμονικού ή καταπιεσμένων συναισθημάτων.

Η ειδική αγωγή αδυνατίσματος στοχεύει στην απώλεια αυστηρά λίπους από τον οργανισμό, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να χάσουν εύκολα βάρος και που έχουν εξαντλήσει όλες τις πιθανές μορφές δίαιτας, πάντα σε συνδυασμό με πρόγραμμα διατροφής.

Κτηνιατρικές Εφαρμογές

Αυτές είναι οι κύριες εφαρμογές της επιστήμης του βιοσυντονισμού στο κόσμο της κτηνιατρικής

Bicom για κατοικίδια

Η επιστήμη της κτηνιατρικής υπηρετεί ασθενείς που δεν μπορούν να μιλήσουν και να εξηγήσουν το πρόβλημα τους. Η μέθοδος BICOM είναι η καλύτερη λύση για τον εντοπισμό των αιτιών των συμπτωμάτων σε μικρά και μεγάλα ζώα.

Η θεραπεία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων όπως αλλεργίες, μυοσκελετικά προβλήματα, ρευματισμοί, ορμονικές διαταραχές, δερματικά προβλήματα, πεπτικές διαταραχές, καρδιακά προβλήματα, ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, ωτίτιδα, μαστίτιδα, κυστίτιδα, λοιμώξεις κ.α.

Bicom για κατοικίδια

Παθήσεις όπως το καλααζάρ μπορούν να θεραπευτούν χωρίς φάρμακα!

Η ψυχολογία των ζώων και οι οποιεσδήποτε διαταραχές της εξισορροπούνται.

Ακόμα και τα πιο ανήσυχα ζώα δέχονται εύκολα τη θεραπεία και χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια της.

Scroll to Top